Gyakran ismételt kérdések

FIZETÉS

1. Hogyan történik a fizetés?

Webáruházunkban a termékeket online, a bankkártyád segítségével tudod megvásárolni. Elfogadjuk a Visa, a Mastercard és az American Express kártyákat is. Ezenfelül a következő fizető eszközökre is lehetőség van: Google Pay, Apple Pay

A termékeket Japánból postázzuk ezért utánvételes fizetésre nincs lehetőség, megértésedet köszönjük.

2. Biztonságos a fizetés?

A fizetésed a egbiztonságosabb körülmények között történik. A bankkártya adataidat nem ismerjük, nem tároljuk, az összes bankkártya fizetést az amerikai stripe kezeli, amely rendkívül szigorú biztonsági előírások szerint működik.

Ugyanez vonatkozik a 1. pontban említett egyéb fizető eszközökre is.

SZÁLLÍTÁS

1. Milyen szállítási formák közül lehet választani?

Webáruházunkban a csomagokat légipostával küldjük és két szolgáltatás közül tudsz választani. Mindkettő megbízható, nyomkövetői számmal és biztosítással is rendelkezik!

Az egyik a Japán Posta nemzetközi kis csomagokra szakosodott szolgáltatása. Ezt kedvező ár, de egy picit hosszabb szállítási idő jellemzi. Országtól függően 9-20 nap közé esik a szállítási idő. Magyarországig általában két hét, nagyon ritkán három mire át tudod venni a csomagot. A postákon késések előfordulhatnak, amiért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

A másik a DHL express ami szuper gyors, 3-4 nap a szállítási idő, viszont egy jóval magasabb árfekvés. Tökéletes választás ha minél hamarabb szeretnéd átvenni a csomagot, esetleg ajándékot rendelsz.

2. Mennyi időn belül postáztok?

A csomagokat a rendeléstől számítva 2-3 munkanapon belül feladjuk!

3. Kérjük DUPLÁN ellenőrízd a szállítási címet!

Mielőtt a vásárlásodat véglegesíted azt javasoljuk, hogy ellenőrízd még egyszer a szállítási címed és csak ezután kattints a fizetésre.

A tévesen vagy hiányosan megadott szállítási adatokért nem tudjuk vállalni a felelősséget! Rendszerünk automatikusan dolgozza fel a rendeléseket és a címeket a megadott módon nyomtatjuk.

4. Hogyan tudom nyomonkövetni a csomagomat?

Mindkét szállítási forma (Japan Post, DHL) esetében a csomagok nyomkövető számmal rendelkeznek, így helyzetük bármikor megtekinthető. A nyomkövető számokról vásárlóinkat emailben értesítjük.

(A csomagok postázása után bele telhet egy kis időbe amíg a csomag nyomkövető száma aktiválódik a rendszerben.)

5. A csomag még mindig Oszakában áll?!

Ez a Japán Posta esetében szokott előfordulni. 

A csomagokat Kiotóból adjuk fel, ahonnan a Japán Posta Oszakába szállítja őket, majd megtörténik a légi postázásuk. Meglehet a szállítmányok hosszú utat tesznek meg, gyakran a nyomkövetésben való változás már csak akkor következik be, amikor a célországban beszkennelik őket.

Ezért fordulhat elő, hogy a nyomkövetés utolsó állomása akár 1-2 hét után is Oszakát jeleníti meg! Nem kell tehát megijedned, ez teljesen normálisnak számít!

6. Mennyibe kerül a postaköltség Japánból?

A postaköltség a csomagod súlyától és méretétől, valamint a választott szállítási formától és a célországtól függ. Webáruházunk pillanat alatt automatikusan kiszámolja a postaköltséget miután a kosárba raktad a termék(ek)et!

Két dolgot viszont kérjük mindig végy figyelembe!

Az egyik, hogy a termékeket Japánból küldjük ami nagyon messze esik Európától, így soha nem lehet összehasonlítani egy belföldi postadíjjal.

A másik, hogy érdemes több terméket egyszerre vásárolnod, vagy nagyobb kiszerelést választanod mert így mindig jobban eloszlik a postaköltség! Példának okáért ha 1db Aoarashi 40 grammot választasz, akkor is ugyanannyi szállítási díjat fogsz fizetni mintha a 100 grammos nagy kiszerelést választod, vagy a Prémium matcha szettünket ami 3 teát is tartalmaz!

7. Késik a csomag, lehet, hogy elveszett?

A csomagok nyomkövető számmal rendelkeznek ezért nem tudnak egy könnyen eltűnni.

A Japán Posta esetében amennyiben több mint 1 hónap (rendkívül ritka eset) telik el a feladástól számítva, úgy lehetőség van nyomozást kérvényezni a csomag hollétével kapcsolatban.

A DHL esetében meglehetősen ritka a késés, de ha mégis megtörténne akkor kérjük írj nekünk és azonnal intézkedünk.

8. Eltört a termék a szállítás alatt, mit csináljak?

Amennyiben sérülten veszed át a terméket kérjük azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot. A csomagokra biztosítás van kötve, így a termék árát a szolgáltatók kötelesek visszafizetni.

ADÓ, VÁM

1. Kell fizetnem vámdíjat vagy adót a rendelésem után?

Mivel termékeinket Japánból postázzuk, előfordulhat, hogy adót és vámot kell fizetni az adott szállítási országban. Ezek a költségek minden esetben a vevőt terhelik.

Ha Magyarországról, illetve az Európa Unióból rendelsz:

2021. július 1-től minden EU-ba belépő áru után import áfát kell fizetni, függetlenül annak értékétől. A 150 eurót meghaladó értékű áruk esetén az import ÁFA-n felül vámot is kell fizetni. A vámérték a termékek és a szállítás költség együttes összege alapján kerül meghatározásra. A vám mértéke az importált áruktól függ.

Amennyiben a legköltségkímélőbb lehetőséget keresd, érdemesebb lehet a Japán Posta szállítási módját választanod a DHL expressz szállítás helyett.

Ha az Európia Unión kívülről rendelsz javasoljuk, nézd meg az angol oldalunkon szereplő magyarázatot.

2. Nem ajánljuk, hogy egy vállalat nevét ad meg címzettnek!

Ez különösen igaz ha a DHL-t választod!

A szállítási országtól függ, de ha céges névre megy a csomag, akkor előfordulhat, hogy a vámhivatal külön engedélyt követel az importálásra. Ez nagyban megnehezítheti az átvételt, ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben a saját nevedet add meg címzettnek, ne egy vállalkozásét, vagy a munkahelyedét.